23:43
НАКАЗ.Про проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності

НАКАЗ

від __ травня 20__ року

__

 

Про проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності

Діти потрапляють у складні та небезпечні для життя ситуації через незнання чи нехтування елементарними правилами безпеки.

Загроза травмування та загибелі дітей існує у побуті, а саме: при виникненні пожежі в квартирі, при виявленні запаху газу, на водних об’єктах, під час необережного поводження з вогнем, пустощів з вибухонебезпечними предметами, токсичними речовинами найчастіше виникає під час літніх канікул.

На виконання Законів України «Про охорону праці», «Про правові засади цивільного захисту», «Про пожежну безпеку», «Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення та у зв’язку з проведенням цілеспрямованої профілактичної роботи зі школярами щодо профілактики травматизму невиробничого характеру, виховання поважного ставлення до безпеки людини, формування у підростаючого покоління світоглядних та етичних основ здорового способу життя, гармонізованих з природними, технічними та соціальними чинниками, усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях, що виникають під час порушення життєвого процесу у побуті, під час трудової діяльності чи в соціальному середовищі, а також підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань забезпечення безпечної життєдіяльності населення

НАКАЗУЮ:

  1. Організувати з __ по __ травня 20__ року проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності «Небезпека вдома й на вулиці. Основні правила поведінки». Тематичний план проведення тижня додається (додаток 1).
  2. Класним керівникам, вчителю ОБЖ Паламареві О.М. організувати проведення відкритих уроків з питань безпечної життєдіяльності та профілактики травматизму невиробничого характеру із залученням фахівців підрозділів МНС.
  3. Класним керівникам організувати проведення класних батьківських зборів щодо запобігання невиробничому травматизму серед дітей. Текст звернення до батьків додається (додаток 2).
  4. Учителю ОБЖ ________, педагогу-організатору __________:
    1. Поновити в навчальному закладі інформаційно-довідковий куточок з надзвичайних ситуацій (цивільного захисту).
    2. Організувати з дітьми відпрацювання практичних дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та надання першої допомоги травмованим і потерпілим.
    3. Провести конкурси, вікторини на знання правил безпечної поведінки та з питань профілактики невиробничого травматизму
  5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника директора школи з навчальної роботи _________ .

 

 

 

Директор школи                    ________

 

Додаток № 1 до наказу від __.05.20__ року № __

 

Тематичний план

проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності

«Небезпека вдома й на вулиці. Основні правила поведінки»

 

№ з/п

Назва теми

1.

Основні правила поведінки в побуті.

2.

Правила експлуатації побутових газо-та електроприладів.

3.

Правила поведінки на транспорті, автошляхах та залізниці.

4.

Безпечна поведінка при зустрічі зі свійськими та дикими тваринами

5.

Основи безпечної поведінки під час подорожі до лісу, під час збирання грибів та лікарських рослин.

6.

Що робити при виникненні пожежі в квартирі.

7.

Правила поведінки під час грози, сильного вітру, шквалів.

8.

Безпека при виявленні розливу ртуті.

9.

Заходи безпеки при користуванні предметами побутової хімії та піротехнічними засобами.

10.

Безпечні дії при виявленні маловідомих предметів.

 

 

 

Додаток № 2 до наказу від __.05.20__ року № __

 

ТЕКСТ ЗВЕРНЕННЯ ДО БАТЬКІВ

щодо запобігання невиробничому травматизму серед дітей

 

За статистикою, в нашій країні в мирний час внаслідок нещасних випадків щодня гине 3 дитини!

Біда трапляється тоді, коли дітей залишають напризволяще, там, де на кожному кроці на них чатує небезпека. Незабаром канікули. На жаль, вони не проходять без прикрих випадків(пожежі, утоплення) з вини дитини.

Легковажне поводження малечі з вогнем, водою, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки — першопричини сумних та трагічних наслідків.

Шановні батьки! Не залишайте дітей без нагляду! Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті.

Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Виділіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми. Пам’ятайте, ці хвилини вимірюються ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої біди — потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти і тій чи іншій ситуації.

Пам’ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

 

 ЗА МАТЕРІАЛАМИ САЙТУ http://kuncevo.ucoz.ru

Категорія: Написання наказів | Переглядів: 2285 | Додав: AllaM | Теги: НАКАЗ.Про проведення Тижня знань бе | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]