23:52
НАКАЗ.Про стан роботи педагогічного колективу щодо запобігання неуспішності школярів

НАКАЗ

від ______ 20__ року

  1.  

 

Про стан роботи педагогічного колективу щодо запобігання неуспішності школярів

Протягом І семестру _____ навчального року педагогічний колектив школи працював над вирішенням дидактичної проблеми запобігання неуспішності дітей. З цією метою у жовтні місяці було проведено засідання психолого-педагогічного семінару «Як запобігти низькій успішності учнів?». Психологом школи _______ було проведено психодіагностику низької успішності дітей у навчанні, визначено рівні розумового розвитку, типи темпераменту, рівні розвитку концентрації уваги та короткочасної пам’яті, проведено діагностування індивідуальних показників навчальної мотивації.

Вивчаючи стан роботи педколективу щодо попередження неуспішності дітей на основі вчительської психодіагностики, адміністрацією школи були відвідані ряд уроків та виховних заходів, проведені співбесіди з учителями та класними керівниками.

При цьому було встановлено, що практично всі педагоги вживають певних заходів щодо запобігання неуспішності. Зокрема:

– звертається увага на формування позитивної мотивації до навчання, обов’язкове оцінювання роботи учня (вчителі ______);

– використовується різнорівневий дидактичний матеріал (вчителі ______);

– формуються навички самостійної роботи з підручником, науковою літературою (вчителі ______);

– систематично проводиться закріплення вивченого матеріалу на уроці (вчителі ______);

– здійснюється чіткий контроль за виконанням домашнього завдання (вчителі ______);

– використовуються ігрові моменти (вчителі ______);

– застосовуються інноваційні технології навчання (вчителі ______).

Класними керівниками проводиться індивідуальна робота з учнями, потенціальні можливості яких не відповідають рівню навчальних досягнень, налагоджена тісна співпраця з даного питання з їх батьками (проводилися батьківські збори, індивідуальні співбесіди з батьками, діти яких знизили успішність з певного предмета і т.д.).

Однак, аналіз результатів навчальних досягнень за І семестр у порівнянні з попереднім навчальним роком, свідчить, що позитивних зрушень в плані підвищення успішності не відбулося.

Результати навчальних досягнень за І семестр

Навчальний рік

К-ть учнів

Високий рівень

Достатній рівень

Середній рівень

Низький рівень

К-ть

%

К-ть

%

К-ть

%

К-ть

%

І семестр 20__-20__

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІІ семестр 20__-20__

 

 

 

 

 

 

 

 

 

І семестр 20__-20__

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Аналіз середнього балу навчальних досягнень по кожному класу

 Клас

Рік

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

По школі

20__/20__

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20__/20__

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Середній рівень успішності в цілому по школі у порівнянні з минулим навчальним роком знизився на 0,4 бали. До того ж, спостерігається тенденція до зниження успішності у старших класах. Особливу увагу варто звернути на учнів 6 та 7 класів, де середній рівень успішності в порівнянні з минулим роком знизився найбільше (відповідно на 1,2 та 0,8 бали)

Серед основних причин такої ситуації, перш за все, варто відмітити непоодинокі випадки невиконання окремими учнями вимог, що висуваються до них у навчальному процесі. У багатьох випадках це просто лінощі, небажання вчитися, відсутність інтересу та мотивації до шкільного навчання.

Крім того, можна помітити, що складні випадки низької успішності учнів здебільшого трапляються там, де батьки не переймаються їх розвитком та вихованням, байдужі до долі дитини.

У поточному навчальному році учні школи брали участь у __ із __ районних предметних олімпіад. Переможцями стали лише __ учасників.

Виходячи з цього,

НАКАЗУЮ:

  1. Педагогічному колективу протягом ІІ семестру продовжити роботу щодо попередження неуспішності дітей на основі вчительської психодіагностики.
  2. Практичному психологу ______ спільно з класними керівниками до ___ 20__ року виходячи з результатів діагностування індивідуальних показників навчальної мотивації, типів темпераменту та рівнів розвитку розумових здібностей, пам’яті та уваги розробити рекомендації для вчителів-предметників щодо проведення уроків у конкретному класі.
  3. Учителям школи при проведенні уроків:
    1. Особливу увагу звертати на розвиток розумових здібностей учнів.
    2. Ширше застосовувати інтерактивні методи навчання, різноманітні технології та педагогічні методи і прийоми, що сприяють активізації пізнавальної діяльності (методи Меттчета, мозкової атаки, «семикратного пошуку» і т.д.).
    3. Упроваджувати інноваційні методи навчання.
  4. Психологу школи ______:
    1. До ______ 20__ року спланувати і провести корекційні заходи з учнями початкових класів щодо подолання проблем навчання.
    2. Протягом квітня вивчити результативність даної роботи та обговорити дане питання на засіданні ШМО вчителів початкових класів.
  5. Заступнику директора школи з навчальної роботи ______ до ____ 20__ року провести семінар-практикум для вчителів школи щодо впровадження інтерактивних методів навчання, що сприяють активізації пізнавальної діяльності.
  6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника директора школи з навчальної роботи __________

 

 

 

 

 Директор школи          __________

 ЗА МАТЕРІАЛАМИ САЙТУ http://kuncevo.ucoz.ru

Категорія: Написання наказів | Переглядів: 3814 | Додав: AllaM | Теги: НАКАЗ.Про стан роботи педагогічного | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]