23:50
НАКАЗ.Про стан викладання та рівень знань учнів з фізкультури

НАКАЗ

від ______ 20__ року

  1.  

 

Про стан викладання та рівень знань

учнів з фізкультури

На виконання річного плану роботи школи протягом лютого-березня поточного навчального року адміністрацією школи за участю членів атестаційної комісії здійснювалась перевірка стану викладання та рівня знань учнів 5, 9, 11 класів з фізкультури (вчитель ______).

Під час перевірки відвідувалися окремі уроки, проводився тематичний зріз знань, умінь і навичок учнів, аналізувався стан позакласної роботи з предмета, вивчалася вчительська документація. Учителем _____ проведено відкритий урок з фізкультури у 5 класі з теми «Гімнастика» з елементами рухливих ігор.

________ багато працює над самоосвітою щодо методики викладання фізкультури, вивчає досвід роботи кращих вчителів району. Вона правильно й чітко планує навчальний матеріал, вміло застосовує найраціональніші форми і методи організації навчального процесу, використовує обладнання й інвентар, технічні засоби навчання, враховує специфіку проведення заняття, працює творчо.

Під час визначення завдань уроку вчителька ставить конкретну мету. Поряд з освітніми завданнями, на кожному уроці визначає виховні завдання: виховання у учнів волі, дисциплінованості, почуття обов'язку й відповідальності, формує навички культури поведінки, додержання порядку, ввічливості тощо.

Виходячи з конкретних завдань уроку намагається так організувати навчальну працю школярів, щоб найкраще забезпечити постійну зайнятість та активність учнів, добиваючись цим високої результативності уроку.

Під час проходження рухових дій застосовує груповий метод, причому створення групи відбувається з врахуванням бажання учнів, що дає можливість краще спостерігати за виконанням учнями завдань, точніше дозувати навантаження, виправляти помилки. З цією ж метою поєднує елементи різних особистісно орієнтованих технологій: групова, навчальна діяльність, розвивальна та інструкторська системи роботи учнів.

Використовуючи індивідуальну організацію навчання учнів, Лілія Миколаївна допомагає учням оволодіти умінням самостійно виконувати фізичні вправи. Для розвитку  рухових якостей (сили, спритності, швидкості, витривалості й гнучкості) для учнів 8-11 класів ефективно застосовуються такий метод, як колове тренування; для учнів середніх класів — застосування імітаційних вправ та сюжетних ігор.

При будь-якому способі організації навчання вчителька вибирає таке місце, звідки можна спостерігати за всіма учнями, максимально використовує допомогу своїх добровільних помічників (фізоргів, старших відділень, капітанів команд).

Додержуючись загальноприйнятої структури уроку, ______ в основній частині максимально завантажує учнів, використовуючи всі наявні умови, педагогічні засоби. Вона постійно пам’ятає про методичну послідовність у засвоєнні видів вправ. Зокрема, вправи, які пов’язані з точністю рухів, складною координацією, застосовує, як правило, на початку основної частини уроку, а вправи на розвиток сили та витривалості — в кінці.

Заключна частина уроку будується так, щоб поступово знизити рівень фізичної та емоційно-психічної збудженості учнів (зменшує інтенсивність і дозування вправ, дає завдання на увагу, заспокоєння дихання).

Теоретичні відомості розділів програми повідомляє не тільки на вступних уроках, а й по ходу кожного уроку, виходячи з специфіки матеріалу.

На уроках практикується принцип міжпредметних зв’язків. Вчителька націлює учнів на те, щоб під час відповідних видів рухів, виконання вправ, вони використовували знання з фізики, біології, математики.

На своїх використовує завдання, що стимулюють самостійність і творчу ініціативу дітей: доручає учням обрати спосіб подолання перешкод, скласти комплекс вправ зарядки, урізноманітнити відому рухливу гру тощо.

Особливу увагу на уроках фізкультури ________ приділяє дозуванню фізичного навантаження, яке, як правило диференційоване, залежить насамперед від стану здоров’я й фізичної підготовки учнів. Особлива увага звертається на учнів , які пропускали уроки по хворобі.

Багато часу на уроці і поза уроками вчителька приділяє засобам виховного характеру. Звертає увагу учнів на додержання ними вимог до поведінки учня, до зовнішнього вигляду, манери триматися. Завдання добирає такі, що сприяють згуртованості колективу, організації спільних дій, використовує специфіку уроків фізкультури для виховання в школярів вольових якостей, цілеспрямованості, сміливості. Зокрема, для виховання сміливості й наполегливості використовує вправи, пов’язані з подоланням нерішучості й страху (опорні стрибки, вправи на гімнастичних снарядах тощо).

На уроках фізкультури велика увага приділяється розвитку життєво важливих рухових якостей ( швидкості, сили, витривалості, спритності, гнучкості). Для цього використовуються, крім основного матеріалу, різноманітні спеціальні вправи.

Значну частину уроків вчителька проводить на відкритій місцевості. Вони підвищують зацікавленість дітей до виконання завдань у змагальній формі: «Хто швидше», «Хто більше?», «Хто найбільш правильно виконає?», це змушує учнів старанніше виконувати їх, щоб вийти переможцем.. Крім розвитку важливих фізичних якостей, рухливих навичок і вмінь, такі заняття сприяють загартуванню організму, прищеплюють любов до природи.

Застосовуючи ігровий та змагальний метод, вчителька підвищує зацікавленість й емоційність учнів на уроці.

Працюючи над проблемою «Оптимізація навчального процесу на уроці фізичної культури», вчителька намагається ефективно використовувати кожну хвилину уроку, не перевантажуючи учнів. При цьому дотримується структури та дозування в часі частин уроку, фізіологічної послідовності при виконанні фізичних вправ: від легкого до важкого і навпаки. Обов’язково дає для учнів вправи на розвиток сили, швидкісно-силових якостей, враховуючи стан їх здоров’я, фізичного розвитку й рухової підготовленості.

Наслідком такої системи роботи є хороша успішність учнів, яких навчає _______. Більшість дітей мають високий та достатній рівень навчальних досягнень. Так, наприклад, у 5, 9 класах з розділів «Гімнастика», «Лижна підготовка» 100% учнів мають високий та достатній рівень знань, умінь і навичок; усі учні 11 класу оволоділи розділом «Гімнастика» на високому рівні, 95% учнів цього ж класу мають високий рівень знань, умінь і навичок з розділу «Лижна підготовка».

За останній час поліпшилась робота вчителя з обдарованими дітьми. Шкільна команда (5-11 класи) в районному етапі Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України  «Нащадки козацької слави» зайняла II місце, футбольна команда хлопців – III місце, з настільного тенісу учениця 11 класу _____ зайняла І місце, а учень 10 класу _______ – ІІ місце.

Разом з тим, проблемним питанням залишається матеріально-технічна база з фізкультури. Існуюче обладнання застаріло, а окремі закуплені спортивні споруди використовуються не ефективно.

Виходячи з цього,

НАКАЗУЮ:

1.     Відмітити позитивну діяльність учителя ______ щодо забезпечення належного рівня спортивної підготовки школярів.

2.     Учителю ________ до ____ 20__ року вжити заходів щодо ремонту, поповнення та ефективного використання матеріальної бази з фізкультури.

  1. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника директора школи з навчальної роботи _______

 

 

 

 

Директор школи _________

   ЗА МАТЕРІАЛАМИ САЙТУ http://kuncevo.ucoz.ru

Категорія: Написання наказів | Переглядів: 3248 | Додав: AllaM | Теги: НАКАЗ.Про стан викладання та рівень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]