09:55
НАКАЗ.Про стан викладання та рівень знань учнів з основ безпеки життєдіяльності

НАКАЗ

від _____ 20__ року

  1.  

 

Про стан викладання та рівень знань учнів з основ безпеки життєдіяльності

На виконання рішення колегії відділу освіти (протокол від ____20__ року № __) адміністрацією школи вивчався стан викладання та рівень знань учнів з ОБЖ. У ході вивчення відвідувалися уроки з ОБЖ, проводилися контрольні зрізи знань учнів 7, 8, 9 класів, вивчалася відповідна документація. Вивчення показало, що предмет «Основи безпеки життєдіяльності» викладається за рахунок інваріантної складової навчального плану за програмами «Основи безпеки життєдіяльності, 1-11 класи», затвердженими Міністерством освіти і науки України в ____ році.

Аналіз відвіданих уроків, проведення зрізів знань, спілкування з учнями, перевірка ведення учнівських зошитів, класних журналів, поурочних та календарних планів свідчать про те, що учитель ОБЖ ____ в основному виконує державну програму з основ безпеки життєдіяльності, при викладанні курсу формує в учнів необхідні складові індивідуальної захищеності людини, усвідомлення своїх прав та обов'язків стосовно власного здоров’я, здоров’я оточуючих, надання домедичної допомоги, навчає бачити цілісну картину небезпек, пов’язаних з навколишнім середовищем, та аналізувати їх.

Показником якості роботи вчителя є результати навчальних досягнень учнів. Проведені зрізи знань показали, що учні в основному свідомо відтворюють вивчені теми, вміють обирати правильне рішення у нестандартних ситуаціях, аргументовано обґрунтовують свій вибір. Більшість учнів виконала запропоновані завдання і виявила належний рівень знань, умінь і навичок: 42 % учнів на високому рівні, 41 % – на достатньому рівні, 17 % – на середньому рівні.

Одночасно з навчальним процесом ведеться активна позакласна виховна робота з предмета основи безпеки життєдіяльності. Так, у вересні місяці ___ року проведено «Тиждень знань дітьми правил безпеки життєдіяльності», учні взяли участь у районному конкурсі на кращий дитячий твір та кращий дитячий малюнок на тему «Безпека дорожнього руху – запорука життя». Закінчується навчання з основ безпеки життєдіяльності та цивільної оборони проведенням «Дня цивільної оборони».

Поряд із цим, при перевірці виявлено ряд недоліків. Потребує постійного оновлення матеріально-технічне забезпечення навчального процесу, необхідно більше проводити з учнями тренувальних вправ із метою набуття ними практичних умінь та навичок. Недостатня забезпеченість учнів підручниками, навчально-методичними посібниками, не вистачає сучасних плакатів і таблиць для навчального процесу.

Виходячи з вище викладеного,

НАКАЗУЮ:

  1. Роботу вчителя ОБЖ ______ щодо запровадження предмета «Основи безпеки життєдіяльності» вважати задовільною.
  2. Заступникові директора школи з виховної роботи ______ співпрацювати з працівниками районної державної автоінспекції, пожежної безпеки, надзвичайних ситуацій з метою підвищення рівня навчальної роботи в напрямку безпеки життєдіяльності.
  3. Учителю ОБЖ ________:
    1. Основним завданням при викладанні курсу ОБЖ вважати формування в учнів навичок безпечної поведінки, активної життєвої позиції щодо збереження свого власного здоров'я й життя.
    2. Продовжити роботу по зміцненню матеріально-технічної бази з основ безпеки життєдіяльності, забезпеченню учнів підручниками.
    3. Звернути увагу на відпрацювання практичної частини програми з основ безпеки життєдіяльності.
  4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника директора школи з виховної роботи _______ .

 

 

 

 

 

 Директор школи         __________

 

 

ЗА МАТЕРІАЛАМИ САЙТУ http://kuncevo.ucoz.ru

Категорія: Написання наказів | Переглядів: 2922 | Додав: AllaM | Теги: НАКАЗ.Про стан викладання та рівень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]