19:37
НАКАЗ.Про відрахування із заробітної плати

Відповідно до ст. 127 Кодексу законів про працю України від 10.12.1971 № 322-VIII (із змінами) відрахування із заробітної плати працівників для покриття їх заборгованості підприємству, установі і організації, де вони працюють, можуть провадитись за наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу, зокрема, <…>  для повернення сум, зайво виплачених внаслідок лічильних помилок; <…>, якщо працівник не оспорює підстав і розміру відрахування.

Власник або уповноважений ним орган вправі видати наказ (розпорядження) про відрахування не пізніше одного місяця з дня виплати неправильно обчисленої суми.

Згідно з листом Міністерства праці і соціальної політики України від 23.10.2009 р. № 248/06/186-09 «Щодо порядку повернення сум, зайво виплачених унаслідок лічильної помилки» для відрахування таких сум згода працівника не потрібна. Його заперечення також не можуть перешкоджати відрахуванню.

Пропуск зазначеного строку означає неможливість не тільки видання наказу (розпорядження) про відрахування із заробітної плати, але й стягнення суми заборгованості працівника перед підприємством взагалі, оскільки власник у цьому випадку позбавлений права звернутися з позовом до суду.

Приклад наказу про відрахування зайво отриманої працівником суми заробітної плати

 

(назва навчального закладу)

НАКАЗ

00.00.20__

(назва населеного пункту)

№ __-к

Про відрахування із заробітної плати

У зв'язку зі встановленням факту виявлення лічильної помилки (акт виявлення лічильної помилки від 00.00.20__), допущеної при нарахуванні заробітної плати, внаслідок чого зайво виплачено заробітну плату за __________ 20__ року вчителю початкових класів _________, вчителю математики _________ , керуючись ст. 127 Кодексу законів про працю України,

НАКАЗУЮ:

1. Бухгалтеру __________ :

1.1. Відрахувати із заробітної плати:

—   вчителя початкових класів _________ 000 грн. 00 коп. (сума прописом);

—   вчителя математики _________ 000 грн. 00 коп. (сума прописом);

1.2. Відрахування почати із заробітної плати за ________ 20__ року з урахуванням обмежень, встановлених ст. 128 та ст. 129 КЗпП.

2. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступника директора з навчально-виховної роботи ___________

Директор                                (підпис)                            (ініціали, прізвище)

3 наказом ознайомлені:

(підпис)      (ініціали, прізвище)

(дата ознайомлення)

 

ЗА МАТЕРІАЛАМИ САЙТУ http://kuncevo.ucoz.ru

 

Категорія: Написання наказів | Переглядів: 8991 | Додав: AllaM | Теги: НАКАЗ.Про відрахування із заробітно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]