18:53
Про забезпечення відповідних умов навчання, виховання й режиму харчування учнів 1—11-х класів у _____ н. р.

Про забезпечення відповідних умов навчання,

виховання й режиму харчування учнів

1—11-х класів у _____ н. р.

На виконання законів України «Про охорону дитинства», «Про освіту», постанов Кабінету Міністрів України від 19.06.02 № 856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах» і від 22.11.04 № 1591 «Про затвердження норм харчування в навчальних та оздоровчих закладах», спільного наказу Міністерства освіти і науки України й Міністерства охорони здоров’я України від 15.08.06 № 620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах»

НАКАЗУЮ:

1.  Заступнику директора школи з навчальної роботи _____, завідуючій господарством школи _____ під час підготовки приміщень і обладнання до нового навчального року, організації та проведення навчально-виховного процесу керуватися Державними санітарними правилами й нормами (ДСан Пін 5.5.2.008-01).

2.  Продовжити роботу комісії з контролю за організацією та якістю харчування в складі:

Голова комісії:                   _____, директор школи.

Члени комісії:

_____, заступник директора школи з виховної роботи;

_____, голова профспілкового комітету;

_____, член батьківської ради;

_____, голова учнівського парламенту.

3.  Членам комісії до _____ року надати директорові школи пропозиції до річного плану роботи щодо посилення контролю за організацією та якістю харчування.

4.  Затвердити Інструкцію щодо забезпечення належного санітарно-гігієнічного стану в приміщеннях харчоблоку, залі для обідів.

5.  Відповідальним за організацію харчування учнів 1—11-х класів призначити заступника завідуючу господарством школи _____

6.  Відповідальному за організацію шкільного харчування:

6.1.  Забезпечити неухильне дотримання нормативно-правових документів щодо організації харчування.

6.2.  Здійснювати постійний контроль за дотриманням вимог нормативних документів щодо прийому й зберігання продуктів харчування, приготування й реалізації готових страв.

6.3.  Під час підготовки приміщень і обладнання до нового навчального року, організації та проведення навчально-виховного процесу керуватися Державними санітарними правилами та нормами (ДСан Пін 5.5.2.008-01).

6.4.  Забезпечити безумовне виконання вимог Закону України «Про забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення», постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.04 № 1591 «Про затвердження норм харчування в навчальних та оздоровчих закладах» і затвердженої цим наказом Інструкції.

6.5.  Посилити вимогливість до працівників харчоблоку з дотримання вимог діючого законодавства під час прийому й зберігання продуктів харчування, приготування й реалізації готових страв, якості миття посуду.

7.  Затвердити наступний графік чергування вчителів у шкільній їдальні:

понеділок – _____;

вівторок     – _____;

середа        – _____;

четвер        – _____;

п’ятниця    – _____

8.  Затвердити наступний режим гарячого харчування в шкільній їдальні:

1010 – 1030 — харчування учнів 1-4 класів;

1105 – 1135 — харчування учнів 5-11 класів;

1305 – 1320 — харчування ГПД.

9.  Класним керівникам:

9.1.  Систематично контролювати надання безкоштовних гарячих обідів учням на підставі заяв батьків (осіб, що їх замінюють) і довідок органу соціального забезпечення за місцем проживання (якщо батьки не працюють), або довідок про одержання соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям із місця роботи батьків (осіб, що їх замінюють).

9.2.  Щомісячно подавати списки учнів, яким надаються безкоштовні гарячі обіди, відповідальному за харчування _____ і до 30 числа поточного місяця звітувати директору школи.

10.  Заступнику директора школи з виховної роботи _____:

10.1.  Здійснювати постійний контроль за додержанням дітьми правил особистої гігієни та вживанням гарячих страв, соків, молока, борошняних виробів; за санітарно-гігієнічним станом обідньої зали, харчоблоку; за дотриманням режиму й графіків харчування дітей; за чергуванням педагогічних працівників в обідній залі.

10.2.  Інформувати батьків про організацію харчування дітей у закладі, періодично організовувати обговорення на батьківських зборах питань, пов’язаних із харчуванням.

10.3.  Разом із медичною сестрою організувати для учнів 1—11 -х класів проведення бесід із питань дотримання особистої санітарії та гігієни, профілактики грипу, дифтерії, лептоспірозу, холери, туберкульозу, СНІДу, арбовірусних інфекцій і харчових отруєнь, зокрема грибами.

11.  Зміст даного наказу довести до відома всіх учнів і їхніх батьків.

12.  Контроль за повним і раціональним використанням коштів, виділених на харчування учнів, а також за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

 

 

 

Директор школи          _____

Категорія: Написання наказів | Переглядів: 1482 | Додав: AllaM | Теги: наказ, виховання й режиму харчування учнів, Про забезпечення відповідних умов н | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]